Feb 242013
 

Karin Mikara  ”Celtic Music Project”   stallet-friends WEBBKARIN-MIKARA-spelar web

Konsert Lördag 9/3 kl. 20.00              Köp biljett>>

Traditionell och modern keltisk musik från Irland och Skottland – ”mystical Irish harp tunes”, barock musik för luta på gitarr från Skottland, irländsk folkmusik och danser såsom hornpipes, jigs, reels. Nutida gitarrmusik som i musikaliska färger beskriver irländska och skotska landskap, gamla borgar, ruiner och den fantaskiska naturen. Folksånger i egna arrangemang och nya egnakeltiska kompositioner och jazzimprovisationer/arrangemang av bl.a. David Russell, Ian Melrose, Toru Takemitsu.
Första delen av konserten är på sologitarr och sång med Karin Mikara och i den andra delen spelar hon tillsammans med Kari Sjöstrand på saxofon och Stellan Ljung på kontrabas.

I ”Celtic Music Project” kombineras folkmusik med klassisk gitarr och jazzimprovisationer, för att överbrygga de vanliga musikaliska gränserna och genrerna. Att skapa nya förbindelser mellan tradition och musikalisk frihet, skapa en bro mellan tidig och nutida musik och skapa en musikalisk helhet.

Dagens bästa konsert” sade både de svenska tidningar “Dagens Nyheter” och “Svenska Dagbladet” vid premiären 10 september 2011.

Karin Mikara är klassisk gitarrist från Tyskland. Hon började spela gitarr vid sex års åldern och studerade bl a för den världsberömde gitarrpedagogen Heinz Teuchert oKarin-Mikara3 webch hans son Michael Teuchert vid musikhögskolan i Frankfurt/Main i Tyskland.

 

Karin Mikara gitarr sång
Kari Sjöstrand saxofon
Stellan Ljung kontrabas

 

Läs mer: www.karinmikara.com

Entré: 160/100kr stud/medl

 Posted by at 6:10 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.